• Polityka prywatności

Polityka prywatności

Polityka prywatności


Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.


Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy strony www.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

sesji Użytkownika,
ostatnio oglądanych produktów,
oddania głosu w ankiecie.


Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach, rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą wyłącznie naszej oferty.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres sklep@outbackorganics-sklep.pl

Polityka Cookie

Co to są pliki cookie

Zgodnie z powszechną praktyką w prawie wszystkich profesjonalnych witrynach, ta strona używa plików cookie, które są małymi plikami, które są pobierane na Twój komputer, aby poprawić twoje wrażenia. Ta strona opisuje, jakie informacje gromadzą, w jaki sposób je wykorzystujemy i dlaczego czasami musimy przechowywać te pliki cookie. Udostępnimy również, w jaki sposób można zapobiec przechowywaniu tych plików cookie, jednak może to obniżyć jakość lub „zniszczyć” niektóre elementy funkcjonalności witryn.

Jak korzystamy z plików cookie

Gdy przesyłasz dane za pomocą formularza takiego jak te, które znajdują się na stronach kontaktowych lub formularzach komentarzy, pliki cookie mogą być ustawione tak, aby zapamiętywały dane użytkownika do przyszłej korespondencji.

Aby zapewnić Ci doskonałą jakość korzystania z tej witryny, zapewniamy funkcję ustawiania preferencji dotyczących sposobu działania tej witryny podczas korzystania z niej. Aby zapamiętać twoje preferencje, musimy ustawić pliki cookie, aby te informacje mogły być wywoływane za każdym razem, gdy wchodzisz w interakcję ze stroną.

Pliki cookie stron trzecich

W niektórych szczególnych przypadkach używamy również plików cookie dostarczanych przez zaufane strony trzecie. W poniższej sekcji wymieniono pliki cookie podmiotów zewnętrznych, które mogą wystąpić za pośrednictwem tej witryny.

Ta strona korzysta z Google Analytics, które jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych i zaufanych rozwiązań analitycznych w Internecie, które pomaga nam zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z witryny i jak możemy poprawić Twoje wrażenia. Te pliki cookie mogą śledzić takie rzeczy, jak czas spędzony w witrynie i odwiedzane strony, abyśmy mogli nadal tworzyć angażujące treści.

Więcej informacji na temat plików cookie Google Analytics można znaleźć na oficjalnej stronie Google Analytics.

Od czasu do czasu testujemy nowe funkcje i dokonujemy subtelnych zmian w sposobie dostarczania strony. Gdy nadal testujemy nowe funkcje, te pliki cookie mogą być używane w celu zapewnienia spójnego korzystania z witryny, jednocześnie zapewniając zrozumienie optymalizacji, które najbardziej doceniają nasi użytkownicy.

Na tej stronie używamy również przycisków i / lub wtyczek mediów społecznościowych, które umożliwiają łączenie się z siecią społecznościową na różne sposoby. Aby działały następujące witryny mediów społecznościowych, w tym; Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, będą ustawiać pliki cookie za pośrednictwem naszej witryny, które mogą być wykorzystane do ulepszenia Twojego profilu na ich stronie lub przyczyniają się do przechowywania danych do różnych celów określonych w ich odpowiednich politykach prywatności.

Wyłączanie plików cookie

Jeśli chcesz zmienić swoje preferencje i wyłączyć pliki cookie z naszej witryny, możesz zrezygnować tutaj.

Aby usunąć wszystkie pliki cookie przeglądarki, wyczyść historię przeglądania i upewnij się, że zaznaczone są pliki „cookie” i inne dane witryny.

Więcej informacji

Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt:

E-mail: sklep@outbackorganics-sklep.pl

Telefon: +48 666 551 271